Kronum, the new ballgame

Is het handbal? Is het voetbal? Of is het Australian football of basketbal? Of is het een kruising van al deze sporten? Laat ik het op dat laatste houden. Sprongworpen worden afgewisseld met schoten, verdedigen op de man is hier wel toegestaan en je kunt op meerdere doelen scoren. Dribbelen met de hand of met de voet, het kan allemaal. Scoren vanuit verschillende zones in het veld en in verschillende delen van het doel. Kronum, the new ballgame?

In de zoektocht naar steeds nieuwe sportvarianten komen er zo nu en dan spectaculaire kruisingen voorbij die interessant zijn voor spelers, toeschouwers en de media. Kronum is zo’n sport. Snel, vermakelijk (want veel scores), en mediageniek. En interessant voor sponsoren. Waar ik in een eerder blog Red Bull al wees op de Street Downhill, zou ik het nu ook weten als ik de bekende fabrikant van energiedrankjes was. Adopteren en commercialiseren. En nee, ik werk niet voor Red Bull.

Ik ben benieuwd of en zo ja, wie deze sport gaat oppikken en tot een succes gaat maken in de VS en Europa. Wie doet mee?

Meer informatie:
Video: www.youtube.com/watch?v=etm54u7MA3A
Website: www.kronum.com

www

Plaats een reactie